Volkswagen försäkring

Om du har en bra bil ska du givetvis ha en lika bra försäkring. På denna sida får du all information om bilförsäkringar för Volkswagen. Med oss på forsakratochklart.se kan du hitta en volkswagen försäkring som uppfyller alla dina krav och möter alla dina behov! 

Volkswagen försäkring

Välj rätt Volkswagen försäkring

Det första steget när du ska välja en ny försäkring är att se över dina behov. Detta gäller alla typer av försäkringar, oavsett om det är hemförsäkring, studentförsäkring eller som i detta fall, en Volkswagen försäkring. 

Försök kom fram till vilken typ av bilförsäkring du egentligen är i behov av. Vill du ha en billig trafikförsäkring, ett heltäckande försäkring eller en märkesförsäkring? Genom att jämföra försäkringar hos olika försäkringsbolag kan du få en bild av vad som egentligen passar dig och dina behov. 

Olika Volkswagen försäkringar 

Det finns många olika försäkringar att välja mellan när det kommer till din Volkswagen. Nästan alla vanliga försäkringsbolag erbjuder möjlighet att försäkra sin Volkswagen hos dem. Nedan har vi satt ihop en lista med några populära försäkringsbolag som erbjuder  just Volkswagen försäkringar: 

 • Folksam
 • Sparbanken 
 • Länsförsäkringar
 • Moderna Försäkringar
 • Volkswagen egna märkesförsäkring 

Volkswagen Märkesförsäkring

Även om det finns flera olika försäkringar att välja mellan går det inte att förneka det faktum att det vanligtvis är bäst att välja en märkesförsäkring. Volkswagen Försäkring är just en märkesförsäkring som är skräddarsydd för just Volkswagen-bilar. 

Kvaliteten på försäkringen är densamma som din bil. Volkswagen Försäkring är dessutom den enda märkesförsäkringen för Volkswagen i hela Sverige! 

Tre olika modeller av Volkswagen Försäkring

 • Trafikförsäkring – Gäller alla personskador, skador på andra fordon samt annans egendom pga olycka i trafiken. 
 • Halvförsäkring – Här ingår försäkring för bland annat stöld, bärgning, skador på glas och brand. 
 • Helförsäkring – Här gäller skador på din bil efter en trafikolycka, även om det var du som orsakade själva olyckan. 

Fördelar med Volkswagen Försäkring

Lägre självrisk 

Om du råkar ut för en skada på din bil, som ersätts av vagnskadegarantin på bilen, får du 3000 kronor lägre självrisk. 

Du kan försäkra din leasingbil med Volkswagen  

Du kan undvika privatleasing kostnader och istället försäkra din leasingbil med Volkswagen Försäkring. Här kan du förvänta dig 20% lägre premie, en fri lånebil och inga extra fakturor. 

Villkor som är anpassade till elbilar 

Alla villkor hos Volkswagen Försäkring är anpassade för alla typer av bilder, inklusive elbilar. 

En finansförsäkring som kombinerar allt 

I denna försäkring får du allt samlat på en faktura: bil, finansiering och serviceavtal. 

Skadehantering online

Du kan göra skadeanmälan direkt på nätet, oavsett tid på dygnet. Du behöver inte krångla med massa papper utan hela processen är smidig. 

Endast auktoriserade verkstäder 

För reparation av din Volkswagen används endast auktoriserade verkstäder som använder originaldelar och har bred kunskap av alla modeller. 

Priset på en Volkswagen försäkring

Priset på din Volkswagen försäkring är baserat på flera olika faktorer. Nedan har vi sammanställt en lista på vilka olika faktorer som påverka vilket pris du betalar för din försäkring: 

 • Din ålder
 • Hur länge du har haft ditt körkort
 • Huruvida du har kört skadefritt eller inte 
 • Vart i landet du bor
 • Hur många mil per år du kör med din bil
 • Bil modell och tillverkningsår 

Även om ovan nämnda faktorer kan påverka priset på din försäkring vill vi ge några genomsnittspriser för att du ska få en lite tydligare bild om vad du har att vänta dig. För en helförsäkring ligger priset i genomsnitt på 6000 kronor per år. För en halvförsäkring ligger priset istället på i genomsnitt 4000 kronor per år.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.