Tesla föräkring

Äger du en Tesla är det ett krav att du har försäkring på den. Lägsta kravet är en trafikförsäkring, men halv- och helförsäkring brukar vara det bästa alternativet. Vilken försäkring du väljer kan bland annat bero på hur ny bilen är.

Det finns speciell försäkring Tesla hos vissa försäkringsbolag. Fördelen med det är att försäkringen är anpassad utifrån just bilmodellen. På Försäkratochklart kan du jämföra försäkringar för att hitta rätt alternativ till just din Tesla.

Att tänka på när du ska välja Tesla försäkring

När du köper en ny bil från Tesla ingår 14 dagars Tesla försäkring helt utan några kostnader. Det är en försäkring som kallas InsureMyTesla från bolaget Trygg-Hansa och den kan sedan förlängas som en halvförsäkring. Du som redan äger en Tesla eller inte har köpt bilen direkt från Tesla kan teckna en InsureMyTesla i efterhand, då som helförsäkring.

Det är inte alltid så enkelt att välja försäkring till sin bil. När det kommer till Tesla är det dessutom ett relativt nytt bilmärke och det kan göra att det känns ännu svårare. Oavsett om du behöver försäkring Tesla Model 3 eller försäkring Tesla Model Y eller någon av de andra bilmodellerna är det alltid bra att jämföra vad du får. Sedan är det även bra att jämföra premierna för att undvika att betala mer än du behöver.

Typ av försäkring

Det finns tre typer av försäkring du kan ha på dina bil och det är trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Alla bilar som i Sverige, förutom de som är avställda, måste ha minst en trafikförsäkring. Den skyddar vid skador på andra bilar och även medtrafikanter, men ger inget skydd för den egna bilen. Därför väljer de flesta en halv- eller helförsäkring. Där ingår det du får i trafikförsäkringen, men även andra saker.

En Tesla försäkring av typen halvförsäkring kan ge något varierande skydd beroende på vilket försäkringsbolag du väljer. Du brukar dock få skydd vid brand, glas, stöld och även rättsskydd. Den brukar även ge ersättning vid maskinskador upp till en viss ålder på bilen.

Om du har en helt ny Tesla kan dock en helförsäkring kännas som det säkraste alternativet. Den ger det mest omfattande skyddet. Vagn- och maskinskada brukar ingå. Eftersom det kan bli dyrt att reparera sin Tesla väljer de flesta brukarna att teckna just en helförsäkring.

Märkesförsäkring som är just för Tesla kan du som sagt teckna via Trygg-Hansa. De erbjuder alla tre typer av bilförsäkring för just Tesla.

Tips innan du tecknar en Tesla försäkring

När du ska teckna en Tesla försäkring vill vi först ge dig rådet att jämföra olika försäkringar. På så sätt får du bäst pris. Vid försäkring Tesla kan priserna variera enormt, så en jämförelse lönar sig. Priset varierar dessutom också beroende på vilken Tesla-modell du äger. Andra saker påverkar också priset när det kommer till bilförsäkring, såsom din ålder, var du bor och hur många mil du kör.

En annan bra sak att kolla upp är om försäkringsbolaget erbjuder rabatt om du samlar flera försäkringar hos dem. Då kan du till exempel teckna hemförsäkring, barnförsäkring och olycksfallsförsäkring hos samma bolag och därmed få ett lägre pris.