Många studenter tror att det är onödigt med en hemförsäkring när man bor i ett litet studentrum eller i en studentlägenhet. Men även du som är student som bor i korridor och studentlägenhet behöver en hemförsäkring, oavsett hur lite saker du har.

En hemförsäkring för en student gäller nämligen inte enbart dina saker, utan täcker även ditt ansvar för lägenheten, skydd om du reser och hjälp om du skulle hamna i klammer med rättvisan. Skulle du bli bestulen på resan, orsaka översvämning i studentrummet eller kanske till och med hamna i slagsmål på krogen kan det stå dig dyrt utan studentförsäkring. Bor du fortfarande hemma är du normalt försäkrad om dina föräldrar har hemförsäkring, eller villaförsäkring men det räcker vanligtvis inte med att du är skriven på hemorten.

Dessutom erbjuds det ofta väldigt förmånliga priser på hemförsäkringar för studenter. En del försäkringsbolag erbjuder kraftig rabatt för studerande, under i vart fall första året. Smarta studenter ser också till att byta till en ny hemförsäkring för studenter efter året har gått.