Om du vet med dig att du ofta råkar ut för olyckor, eller annars blir av med dina saker är det en god idé att teckna en studentförsäkring med drulle.

Med en drulleförsäkring så har dina saker ett extra skydd vid oförutsedda och plötsliga händelser, exempelvis om du spiller kaffe över datorn. Drulleförsäkringen kallas också för allriskförsäkring eller otursskydd.

Drulleförsäkring gör oftast din studentförsäkring något dyrare, eftersom det normalt sett inte ingår i grundskyddet hos försäkringsbolagens försäkringsprodukter. Vissa undantag finns dock där allriskförsäkringen automatiskt ingår studentförsäkringen, Dina försäkringar, ICA och Trygg Hansa är exempel på det.

Allriskförsäkring skyddar dig när du råkar ut för något som den vanliga boendeförsäkringen inte täcker och finns för både hemförsäkring hyresrätt och bostadsrättsförsäkring. Det är ofta sådant som händer när du har en dålig dag eller är stressad, kanske glömmer du plånboken på bussen, tappar mobilen från balkongen eller råkar slå sönder något hemma. Det kan också hända att du tappar dina solglasögon i havet, att du spräcker glaset på mobilen eller sätter dig på dina glasögon. Allriskförsäkringen hjälper alltså till när något plötsligt och oförutsett händer. Oftast täcker försäkringen både lös och fast egendom.

Oftast gäller allriskförsäkringen inte för sådana saker som du lånar. Ett undantag kan vara en dator eller läsplatta som skolan lånar ut till dig.

Man ska inte blanda ihop allriskförsäkringens skydd med sådana situationer där man orsakat en skada på någon annans egendom och blir skadeståndsskyldig, då är det ansvarsförsäkringen som ingår i hemförsäkringen som gäller.