Vi rekommenderar starkt ICA Försäkrings Fritidshusförsäkring 2020. Vår genomgång visar att försäkringen täcker allt som man som fritidshusägare behöver och ICA Försäkring har ett mycket bra genomsnittspris i vår jämförelse.

För mer information om vad som är viktigt att tänka läs vår guide till fritidshusförsäkring.

Om ICA Försäkring

Ica-banken-Villaförsäkring-Hero-logo-350-1152

ICA Försäkring är ett relativt nystartat försäkringsbolag som fokuserar på privatpersoner. De har expanderat snabbt de senaste åren med enkla men bra försäkringar. ICA Försäkrings VD Caroline Farberger har varit mycket i media efter en uppmärksammad könskorrigering. Ica Försäkring ägs av den välkända ICA Koncernen. Deras specialitet är att sälja försäkringar på internet med en effektiv hemsida. Om du har någon av deras försäkringar för boende, fordon, person, resa, djur eller båt så får du dubbel ICA bonus när du handlar i en ICA butik.  ICA Försäkring rankar högt i diverse kundnöjdhetsundersökningar och är mycket populära på jämförelsesiten Trustpilot.

ICA Försäkrings fritidshusförsäkring

ICA Fritidshusförsäkring Omdöme
  • Pris
  • Täckning
  • Underförsäkring
  • Självrisker
5.0

ICAs fritidshusförsäkring är baserad på ICA Försäkrings hem- och villaförsäkring. De erbjuder ingen bas/stor försäkring som till exempel If utan en bra grundförsäkring där man har möjlighet att köpa tilläggsförsäkringar om man behöver det. Grundsjälvrisken är 1.500:- men det finns möjligheter att välja olika självrisker när man köper försäkringen.

Byggnad och lösöre

Precis som alla andra så täcker ICAs fritidshusförsäkring brand, naturskada etc. Detta ger ett bra basskydd. I tillägg till detta så innehåller ICA Försäkrings fritidshusförsäkring all risk skydd för byggnad.

När det kommer till lösöre är standardbeloppet 300.000:- vilket borde räcka för de flesta fritidshus. Vidare så innehåller fritidshusförsäkringen en generös underförsäkringsgaranti så att du inte behöver oroa dig för underförsäkring. För att lära dig mer läs vår guide; Vad är underförsäkring?. Vår jämförelse visar också att ICAs fritidshusförsäkring har låga åldersavdrag. Om du är en skidåkare så kan vi glädja dig med att åldersavdraget för skidor är generöst med enbart 20% efter första året.

Uthyrning

ICA Försäkrings fritidshusförsäkring täcker dig om du hyr ut ditt fritidshus. Dock ska man vara uppmärksam på att samma aktsamhetskrav gäller för en hyresgäst som för dig som ägare. Försäkringen täcker hyresbortfall ifall att byggnaden skulle skadas så att du inte kan hyra ut den mer. Hyresbortfall innebär att ICA Försäkring täcker det belopp som du enligt lag är skyldig att sätta ner hyran med. Hyresbortfall täcks i 18 månader från den dag skadan inträffat och tills dess att huset är brukbart igen. Dock till max 30.000:- totalt.

Skadedjursförsäkring

Skadedjursförsäkringen ligger hos Ica Försäkring och inte hos en extern part som Anticimex. Vi har skrivit mer om skadedjursförsäkring här.  Något som är extra bra med just ICA Försäkrings skadedjursförsäkring är att sanering av getingar och myror täcks, så länge de är till obehag för de boende.

Tilläggsförsäkringar

ICA försäkring täcker per automatik roddbåt, kajak och vindsurfingbräda. Småbåtsförsäkring kan köpas genom tillägg på 33:- per månad vilket är relativt billigt i vår jämförelse. Du kan också köpa tillägg för självriskreducering och elektronikskydd om det behövs.

Sammanfattning

Genomsnittspriset för ICA Försäkrings fritidshusförsäkring är SEK 326:- per månad vilket är mycket bra för en så heltäckande försäkring. I vår jämförelse så är priset på ICA Försäkringars Fritidshusförsäkring lägre än både Trygg Hansa på 345:- per månad och Moderna Försäkringar som ligger på 335:- per månad i genomsnitt. Den är dock cirka 60:- dyrare än Ifs fritidshusförsäkring per månad. Vi tycker dock att den försäkring som ICA erbjuder är betydligt mer heltäckande och ändamålsenlig än till exempel If. Stort plus är underförsäkringsgaranti och att skadedjursförsäkringen hanteras av ICA själva. Om du ovanpå allt är kund hos ICA så får du ytterligare rabatt.

Om man väger samman pris och skydd så blir ICA Försäkring helt klart Bästa Fritidshusförsäkring 2020!